Sastojci:
Za biskvit:
-6 jaja
-100 g šećera
-3 žlice vode
-50 g Pšeničnog oštrog brašna
-15 g kakaa
-½ Praška za pecivo
Za kremu:
-300 ml mlijeka
-35 g Pšeničnog oštrog brašna
-50 g šećera
-100 g čokolade za kuhanje
-200 g maslaca
Za ukrašavanje:
-4 banane
-2 Šlag pjene
-250 ml mlijeka
Priprema:
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte vodu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom te lagano promiješajte.
Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (vel. 21×35 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30 minuta.
Brašno i šećer pomiješajte s malo mlijeka i ukuhajte u ostatak kipućeg mlijeka u kojem ste već rastopili čokoladu.
Kuhajte nekoliko minuta uz miješanje, a zatim gustu smjesu ohladite uz povremeno miješanje.
U hladnu kremu dodajte izrađeni maslac i dobro izmiješajte.
Na ohlađeni biskvit stavite kremu, rasporedite banane narezane na kolutiće i premažite šlag pjenom pripremljenom prema uputi na vrećici.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar