za ljubitelje kinder pingvija kolač koji zaista djeluje kao originalni
Sastojci:
Biskvit:
-5 kom bjelanjaka
-1 jušna žlica meda
-5 žlica brašna
-1 žlica velika i navršna puna kakaoa
-2 žlice ulja
-5 žumanjaka
-1/2 kašič. praška za pecivo
Fil:
-2,5 dl slatkog vrhnja i po želji 1 žlica šećera u prahu
-1,5 dl hladnog mlijeka
-1 vrećica želatine u prahu
Preljev:
-100g čokolade za kuhanje
-100g mliječne čokolade
-150g margarina
Priprema:
Umutiti bjelanjke, dodati im med, jedno po jedno žumance, ulje, i na kraju brašno sa praškom za pecivo i kakao.
Izliti na široku tepsiju od pećnice postavljenu papirom za pečenje , vrlo kratko peći na 180C, oko 10-tak min.
Prohlađen biskvit prerezati na pola po dužini tepsije u kojoj se pekao.
Za fil izmutiti slatko vrhnje, u dobro umućeno postepeno dodavati mlijeko, dobro izraditi ,želatinu pripremiti po uputstvu i mlaku dodati u smjesu.
Za čoko preljev: otopiti na pari obje vrste čokolade i margarin .
Otopljeno malo prohladiti.
Slagati donja kora, tanki premaz od vrhnja(pola smjese)preko toga preliti čokoladnim preljevom,ostaviti čoko preljev malo stegnuti u hladnjaku radi lakšeg nastavka filovanja, odgore drugi dio premaza od vrhnja, drugio dio kore i odgore preliti sa čokoladnim preljevom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar