Kinder pingvi šnite

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
za ljubitelje kinder pingvija kolač koji zaista djeluje kao originalni

Sastojci:

Biskvit:
  
-5 kom bjelanjaka  
-1 jušna žlica meda  
-5 žlica brašna  
-1 žlica velika i navršna puna kakaoa  
-2 žlice ulja  
-5 žumanjaka  
-1/2 kašič. praška za pecivo
  
Fil:
  
-2,5 dl slatkog vrhnja i po želji 1 žlica šećera u prahu  
-1,5 dl hladnog mlijeka  
-1 vrećica želatine u prahu
  
Preljev:

-100g čokolade za kuhanje   
-100g mliječne čokolade   
-150g margarina

Priprema:

Umutiti bjelanjke, dodati im med, jedno po jedno žumance, ulje, i na kraju brašno sa praškom za pecivo i kakao.

Izliti na široku tepsiju od pećnice postavljenu papirom za pečenje , vrlo kratko peći na 180C, oko 10-tak min.

Prohlađen biskvit prerezati na pola po dužini tepsije u kojoj se pekao.

Za fil izmutiti slatko vrhnje, u dobro umućeno postepeno dodavati mlijeko, dobro izraditi ,želatinu pripremiti po uputstvu i mlaku dodati u smjesu.

Za čoko preljev: otopiti na pari obje vrste čokolade i margarin .

Otopljeno malo prohladiti.

Slagati donja kora, tanki premaz od vrhnja(pola smjese)preko toga preliti čokoladnim preljevom,ostaviti čoko preljev malo stegnuti u hladnjaku radi lakšeg nastavka filovanja, odgore drugi dio premaza od vrhnja,  drugio dio kore i odgore preliti sa čokoladnim preljevom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More