Čokoladna torta bez brašna , hit recept od samo 3 sastojka!

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Čokoladna torta nepogrešiv je izbor kada želite da zadovoljite ukuse većine, jer čokoladi samo retki mogu odoleti.

2

Punoća ukusa i topljivost u ustima glavni su aduti ovog jednostavnog recepta za čiju pripremu su dovoljna tek tri sastojka. Izostanak šećera i brašna ovu tortu izdvajaju iz gomile sličnih čokoladnih deserta, a penasta struktura je stavlja u red slatkiša za koje se traži kriška više, a recept škrto čuva.

Sastojci: 175 g tamne čokolade, 7 jaja, 140g maslaca.

Priprema: Rernu zagrejte na 130 stepeni. Pripremite kalup za tortu, namažite ga maslacem i obložite papirom za pečenje. Čokoladu izlomite na kockice i otopite na pari. Pred sam kraj, kada je čokolada rastopljena, umešajte na kockice isečen maslac, mešajte dok se ne rastopi. Odvojite žumaca od belanaca i u jednoj posudi penasto umutite žumanca i dodajte im, lagano mešajući, ohlađenu smesu čokolade i maslaca. U drugoj posudi ulupajte čvrst sneg od belanaca, i kašiku po kašiku dodajte u prethodno pripremljenu smesu nežno mešajući dok smesa ne postane homogena. Smesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje i napunite je vrućom vodom do pola kalupa. Pecite 25 minuta, nakon čega bi sredina torte trebalo da bude mekana, a površina obložena hrskavom koricom.

Nakon pečenja, tortu ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, pospite šećerom u prahu, isecite toplim nožem i poslužite uz lagano ulupanu slatku pavlaku ili sveže jagode ili maline.

Izvor: zadovoljna.hr
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More