BOEMSKA TORTA

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci

Broj osoba:
10 osoba
16 jaja
760g šećera u prahu
250g pečenih lešnika
15g kakaa
1 vanil šećer
3 kašike brašna
1/2l mleka
3 štangle čokolade za kuvanje
200g margarina
Priprema
Vrijeme pripreme:
120 min
1
Kora:
Ulupati čvrsto sneg od 10 belanaca dodati 260g šećera u prahu pa mešati dok se ne dobije gusta masa. U nju dodati 15g kakaa i 250g (pečenih) samlevenih lešnika. *Ručno izmešati kakao i lešnike i isto tako ručno pomešati sa smesom od belanaca. Masu ispeći u tri dela u podmazanom plehu, a zatim filovati.
2
I-fil:
½ mleka, 250g šećera, 6 žumanaca, 1 vanil šećer i 3 kašike brašna. Dobro umutiti sve osim mleka. I kuvati na vatri dok ne postane gusta masa. Posebno smlačiti mleko i dodati žumanca i ukuvati u mleko (kao puding).
3
II-fil:
6jaja(cela), 250g šećera i 3 štangle strugane čokolade. Kuvati u loncu na pari dok ne postane gusta masa.Kad se ohladi(potpuno)dodati 200g margarina.
Posluživanje

Filovanje: kora, I fil, II fil, kora, I fil, II fil, čokolada od gore!

Izvor: coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More