Tutti frutti

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
..kolač koji se nepeče…

Sastojci:

Fil
  
-8dcl mlijeka
-8žlica brašna
-8kom jaja
-4žlice šećera
-1 vanilija
-20dkg margarina
-10dkg čokolade za kuhanje
-5žlica sitnog šećera
-0,5kg keksa petit

Priprema: 

Odjeliti žumanjke od bjeljanjaka.Mlijeko staviti kuhati ali odvojiti 2 dcl.

U žumanjke staviti šećer i mutiti mikserom pa dodati vaniliju i brašno i
dalje mutiti mikserom pa lagano dodavati mlijeko (2dcl koja smo odvojili).

Ukuhati u preostalo mlijeko da nebude grudica, možemo si pomoći
mikserom # Staviti da se ohladi(može i u hladnu vodu ali moramo koji puta
promješati da se nestvore grudice(i to radim mikserom).

U međuvremenu pjenasto izraditi margarin sa sitnim šećerom i otopiti
čokoladu.

Kada se fil ohladio umutimo margarin i još malo radimo mikserom da krema
bude pjenasta.

Na tacnu složimo kekse (ja sam slagala u svaki red 14 keksa tj.2*7 i tako
tri reda) premažemo keks kuhanom kavom.

Od fila odvojimo par kašika za gore a ostatak podijelimo na dva dijela, jedan ostaje žit a u drugi dodamo
otopljenu čokoladu.

Na kekse stavimo žuti fil pa kekse pa smeđi fil pa keks.

Keks svaki puta mažemo sa kuhanom kavom.

Gore stavimo žuti fil koji smo odvojili i naribamo čokoladu.

Stavimo u hladnjak da keks opusti i fil se stegne.

Ovako ja radim ali po receptu bi trebalo još bjeljanjke izlupati na pari i staviti na keks ali moja djeca to nevole pa bjeljanjke iskoristim za nešto drugo.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More