Ima slicnih ali ne kao ova pa da se nađe i moj recept
Sastojci
Biskvit
7 jaja
7 kasika šećera
1 prašak za pecivo
3 kašike ulja
7 kašika brašna
krema 1
3 dcl tecnog šlaga (halta ili sl.)
300gr bijele čokolade
Krema 2
4 dcl tečnog šlaga
300 gr čokolade za kuhanje
Priprema
Težina:
Srednje zahtjevno
Biskvit:
Umutiti jaja sa šećerom dodati ulje,pecivo brašno. Ispeci koru kao za rolat tj u velikom plehu od rerne.Ostaviti u tepsiji da se ohladi.
1
Zagrijati tecni šlag i preliti preko čokolade, raditi odvojeno u posudama bijelu i crnu cokoladu. Za hlađenje treba bar 3 sata. Izmutiti mikserom.
2
Sad koru isjeci na lente (trake) ja sam ih mjerila sirine isjekla na širinu od 8cm.Jednu traku filovati crnim , a drugu bijelom kremom.Smotati jednu traku i staviti na pladanj za tortu sad uzeti drugu traku i motati oko prve pa sledecu dok ne potrosimo trake. Ukrasiti po zelji
izvor : http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar