Tocak torta od cokolade

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Ima slicnih ali ne kao ova pa da se nađe i moj recept


Sastojci

    Biskvit
     7 jaja
     7 kasika šećera
     1 prašak za pecivo
     3 kašike ulja
     7 kašika brašna
    krema 1
     3 dcl tecnog šlaga (halta ili sl.)
     300gr bijele čokolade
    Krema 2
     4 dcl tečnog šlaga
     300 gr čokolade za kuhanje


Priprema

Težina:
    Srednje zahtjevno

    Biskvit:

    Umutiti jaja sa šećerom dodati ulje,pecivo brašno. Ispeci koru kao za rolat tj u velikom plehu od rerne.Ostaviti u tepsiji da se ohladi.
    1

    Zagrijati tecni šlag i preliti preko čokolade, raditi odvojeno u posudama bijelu i crnu cokoladu. Za hlađenje treba bar 3 sata. Izmutiti mikserom.
    2

    Sad koru isjeci na lente (trake) ja sam ih mjerila sirine isjekla na širinu od 8cm.Jednu traku filovati crnim , a drugu bijelom kremom.Smotati jednu traku i staviti na pladanj za tortu sad uzeti drugu traku i motati oko prve pa sledecu dok ne potrosimo trake. Ukrasiti po zelji

izvor : http://www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More