Rezultatima ovog recepta šokirali se i liječnici: Kombinacija prirodno smanjuje kolesterol i još mnogo toga

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

Na koncu sve izmiksajte i ulijte u staklenku ili bocu. Svakodnevno pijte po jedan decilitar.
Nije novost da su limun i peršin izrazito zdrave namirnice. No, ono što čine u kombinaciji vrijedno je prenošenja. Naime, peršin je u svakodnevnoj pripremi hrane izvrstan saveznik zdravlja jer se jelima dodaje kao sitna nadopuna uglavnom radi okusa. No, time činimo mnogo i za svoje zdravlje.


 Peršin sadrži dvije skupine posebnih sastojaka, vrlo bitnih za zdravlje. U prvu skupinu sastojaka ulaze prirodna eterična ulja, a u druge skupinu spadaju flavonidi. Uz sve to, neizmjerno je bogat izvor vitamina C, A i K pa ga se preporučuje više konzumirati za sezone gripe i prehlada. K svemu, peršinov se list pokazao kao izvrsno sredstvo u poticanju izlučivanja štetnih tvari iz našeg organizma i poticanju cirkulacije. Dodamo li peršinu limun i napravimo od njih sok, dobit ćemo čudotvoran napitak koji smanjuje razinu kolesterola u krvi.
Sastojci:
1,5 litra vode
3 vezice peršina
1 kg limuna
soda bikarbona


Priprema:
Limunovu koru dobro protrljajte sodom bikarbonom kako bi se uklonile nečistoće s kore. Ipak, nastojte koristiti domaći, neprskani limun. Vodu prokuhajte i ostavite da se ohladi. Limun narežite na kriške, a peršin usitnite i dodajte u hladnu vodu. Sve skupa poklopite i ostavite jedan dan da odstoji u hladnjaku. Na koncu sve izmiksajte i ulijte u staklenku ili bocu. Svakodnevno pijte po jedan decilitar.

dnevno.hr
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More