Pillows

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Kombinacija biskvita bez brašna i kreme s okusom naranče i još preliveno čokoladom… "Pillow" jer je to moja kombinacija iz snova….

Sastojci:

Biskvit
  
-5 jaja  
-50 g krušnih mrvica  
-4 žlice ruma  
-180 g šećera u prahu  
-100 g mljevenih oraha  
-2 žličice praška za pecivo
 
Krema
  
-300 ml mlijeka  
-200 ml vode  
-60 g oštrog brašna  
-30 g gustina  
-30 g mlijeka u prahu  
-200 g margarina  
-150 g šećera u prahu  
-1 vanilin šećer  
-1/2 vrećice arome naranče
 
Glazura
  
-200 g čokolade za kuhanje  
-100 g margarina  
-2 žlice ulja
 
Ukras
  
-60 g bijele čokolade  
-1 žličica margarina  
-1 žličica ulja

Priprema:

Za biskvit
     
Krušne mrvice preliti rumom i ostaviti sa strane.
     
Odvojiti bjelanjke od žutanjaka i stući ih u čvrsti snijeg.
     
Žutanjke pjenasto stući sa šećerom i umiješati mljevene orahe i prašak za pecivo.

Polagano kuhačom u smjesu umiješati snijeg od bjelanjaka i na kraju mrvice.
     
Smjesu usuti u padelu za pečenje dim. cca 22×30 cm obloženu papirom za pečenje i peći 20 minuta na 200°C.
 
Za kremu
     
U lonac uliti mlijeko i vodu.
     
U zdjelici izmiješati brašno, gustin i mlijeko u prahu i u to uliti 150 ml mješavine tekućine.

Sve dobro izmiješati da nema grudica i uliti u hladno mlijko i vodu.

Staviti na vatru i kuhati dok se ne zgusne. Maknuti s vatre, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.
     
Mikserom izraditi margarin, šećer, vaniliju i aromu naranče. U to umiješati ohlađenu kuhanu kremu.
 
Za glazuru:

Na pari otopiti čokoladu, dodati margarin i ulje i miješati dok se ne dobije glatka masa.
 
Za ukras:

Otopiti bijelu čokoladu na isti način kao i za glazuru.
 
Ohlađeni biskvit premazati kremom i staviti ga na 15 minuta u hladnjak.

Nakon toga izrezati kolač na kockice (meni je ispalo 28 komada) i svaku preliti glazurom i ukrasiti bijelom čokoladom.
 
A možete samo cijeli kolač preliti glazurom i nakon toga rezati na kockice.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More