Kombinacija biskvita bez brašna i kreme s okusom naranče i još preliveno čokoladom… "Pillow" jer je to moja kombinacija iz snova….
Sastojci:
Biskvit
-5 jaja
-50 g krušnih mrvica
-4 žlice ruma
-180 g šećera u prahu
-100 g mljevenih oraha
-2 žličice praška za pecivo
Krema
-300 ml mlijeka
-200 ml vode
-60 g oštrog brašna
-30 g gustina
-30 g mlijeka u prahu
-200 g margarina
-150 g šećera u prahu
-1 vanilin šećer
-1/2 vrećice arome naranče
Glazura
-200 g čokolade za kuhanje
-100 g margarina
-2 žlice ulja
Ukras
-60 g bijele čokolade
-1 žličica margarina
-1 žličica ulja
Priprema:
Za biskvit
Krušne mrvice preliti rumom i ostaviti sa strane.
Odvojiti bjelanjke od žutanjaka i stući ih u čvrsti snijeg.
Žutanjke pjenasto stući sa šećerom i umiješati mljevene orahe i prašak za pecivo.
Polagano kuhačom u smjesu umiješati snijeg od bjelanjaka i na kraju mrvice.
Smjesu usuti u padelu za pečenje dim. cca 22×30 cm obloženu papirom za pečenje i peći 20 minuta na 200°C.
Za kremu
U lonac uliti mlijeko i vodu.
U zdjelici izmiješati brašno, gustin i mlijeko u prahu i u to uliti 150 ml mješavine tekućine.
Sve dobro izmiješati da nema grudica i uliti u hladno mlijko i vodu.
Staviti na vatru i kuhati dok se ne zgusne. Maknuti s vatre, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.
Mikserom izraditi margarin, šećer, vaniliju i aromu naranče. U to umiješati ohlađenu kuhanu kremu.
Za glazuru:
Na pari otopiti čokoladu, dodati margarin i ulje i miješati dok se ne dobije glatka masa.
Za ukras:
Otopiti bijelu čokoladu na isti način kao i za glazuru.
Ohlađeni biskvit premazati kremom i staviti ga na 15 minuta u hladnjak.
Nakon toga izrezati kolač na kockice (meni je ispalo 28 komada) i svaku preliti glazurom i ukrasiti bijelom čokoladom.
A možete samo cijeli kolač preliti glazurom i nakon toga rezati na kockice.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar