MORATE PROBATI: Savršeno tijesto za pitu gotovo za svega 10 minuta!

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Premda će mnogi bez puno oklijevanja pitu svrstati među svoja omiljena jela, malo je onih koji će se odvažiti na pripremu domaćeg tijesta za ovo ukusno jelo. No, tijesto čiji vam recept otkrivamo sprema se za desetak minuta i ne iziskuje previše napora pa ga mogu spremiti i oni koji nemaju previše iskustva.

Tijesto se brzo sprema, a puniti ga možete bilo kojim nadjevom. Najbolje od svega je što sastojke za njega većina ima u svojem domu. Ovako tijesto s primjerice mesnim nadjevom možete poslužiti kao ukusan i brz ručak, a kada poželite desert napunite ga vašim omiljenim voćem.

Sastojci:

    dva jajeta
    pola male žlice soli
    250 ml jogurta (jedna šalica)
    šalica brašna
    žlica sode bikarbone ili prašak za pecivo

Nadjev:

    300 grama mljevenog mesa
    tri luka isječena na kockice
    začini po ukusu

Priprema:

Za početak potrebno je pomješati jogurt sa sodom te sačekati pet minuta da odstoji. Zatim u odstajali jogurt dodajte ostale sastojke koji su vam potrebni za pripremi tijesta i sve dobro promiješajte. Posudu za pečenje premažite uljem, a ako imate domaće masti ukus pite biti će još bolji.

Površinu premazite brašnom, a za ovako malo količinu poslužite se manjom posudom za pečenje. U posudu izlijte polovinu tijesta te po njoj poredajte nadjev, a potom naspite drugu polovicu tijesta. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 40 minuta na 170 stupnjeva.

Izvor: dnevno.hr
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More