Mocart kocke za pola sata

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
 Lagane, fine, brzo se pripremaju a nestanu jos brze :)Sastojci:
2 kasike brasna1 kesica pudinga od vanile1/2 lmlekaza fil:10 kasika mlevenih proprzenih badema1 kesica praska za pecivo2 d lulja2 d lmleka160 g brasna180 g secera5 jaja za koru:250 gsecera250 gmargarinaza ukrasavanje:mlevenibademi

Postupak pripreme

    Za koru umutiti jaja sa secerom, dodati mleko, ulje, zatim prasak za pecivo pomesan sa brasnom i mlevene bademe.
    Izliti u pleh oblozen pek papirom i peci na 180 stepeni oko 30 min dok blago ne porumeni kora i pocne se odvajati od pleha.
    Pecenu koru prevrnuti, skinuti pek papir i preseci na dva dela.
    Za fil staviti mleko da provre sa secerom. U provrelo mleko staviti razmucen puding sa brasnom u malo mleka i mesati kratko dok se ne zgusne.
    Kada se ohladi, spojiti sa umucenim margarinom.
    Filovati kore i ukrasiti mlevenim bademima.

Napomena: Kolac dobro ohladiti


Izvor: www.zenskisvet.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More