LIJEK NAŠIH BAKA ZA TRETIRANJE ASTME, BRONHITISA, KAŠALJA I PROBLEME SA PLUĆIMA

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Mnogo ljudi ima različite problem sa plućima ali najčešći su astma, bronhitis, i različiti oblici kašlja.

Problema sa plućima mogu biti uzrokovani kako infekcijama , tako i različitim drugim stanjim, alergijama, te naravno pušenjem.
Prenosimo vam u narodu poznati lijek protiv ovih problema , posebno astme kako plućne tako i srčane. Lijek su pripremale u različitim varijacima još naše bake i vjerujte znale su šta rade. Evo šta vam je potrebno i kako se sprema:

– pola kilograma crvenog luka – pola kilograma šećera – 2 limuna – 1,5 litara vode – 7 velikih kašika domaćeg meda

Šećer u metalnoj zdjeli umjereno zagrijavamo i mješamo dok ne porumeni, dodamo sitno isjeckani luk , kratko propržimo i dodamo vodu. Sve skupa kuvamo da voda vri na umjerenoj temparaturi dok ne ispari 1/3 vode. Potom pustimo da se ohladi , dodamo sok od 2 iscjeđena limuna i med te sve dobro mješamo da se potpuno ujednači. Ostavimo da odstoji smjesa , zatim je procjedimo (od komadića luka) i pohranimo u staklenu bocu. Potrebno je koristiti 1 supenu kašiku napitka prije svakog obroka dok se kompletna količina ne potroši. Po potrebi napravite novu mješavinu i ponavlajte postupak dok se pluća ne izliječe. Djeca uzimaju male kašikice napitka prije svakog obroka.


Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More