Lazanje po receptu najboljih kuhara

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Jednostavno , brzo i neodoljivo....

Sastojci:

-250 gr listova za lazanje
-400 gr mljevene junetine
-4 dcl bašamel umaka
-3 dcl pasiranog paradajza
-100 gr celera
-50 gr slanine ili suhe pečenice
-0,5 dcl crnog vina
-2 dcl temeljca ( govedje juhe ili od povrća)
-1 srednj luk crveni
-2 srednje šargarepe ( mrkve )


Priprema:

Na maslinovom ulju i malo maslaca popržite luk, mrkvu i celer, zatim dodajte fino i tanko sjeckanu slaninu.

Dodajte mljevenu junetinu, još malo pržite.

Smanjite vatru, dodajte crno vino,sol, biber, pasiranu rajčicu, temeljac.

U polupokrivenoj posudi pirjajte oko pol sata.

Posudu za pečenje namažite maslacem.

Poslozite listove lazanja tako da prekrije dno.

Na listove stavite bašamel umak, nadjev i pospite ribancem.

Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke.

PREPORUKA:

Na zadnji sloj lazanja stavite smjesu nadjeva i bašamel umaka i pospite sa puno ribanog sira.

Pecite na 180 stepeni oko 30 min u prethodno zagrijanoj pećnici.


Preuzeto sa: http://www.coolinarika.com
   
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More