Jednostavno , brzo i neodoljivo....
Sastojci:
-250 gr listova za lazanje
-400 gr mljevene junetine
-4 dcl bašamel umaka
-3 dcl pasiranog paradajza
-100 gr celera
-50 gr slanine ili suhe pečenice
-0,5 dcl crnog vina
-2 dcl temeljca ( govedje juhe ili od povrća)
-1 srednj luk crveni
-2 srednje šargarepe ( mrkve )
Priprema:
Na maslinovom ulju i malo maslaca popržite luk, mrkvu i celer, zatim dodajte fino i tanko sjeckanu slaninu.
Dodajte mljevenu junetinu, još malo pržite.
Smanjite vatru, dodajte crno vino,sol, biber, pasiranu rajčicu, temeljac.
U polupokrivenoj posudi pirjajte oko pol sata.
Posudu za pečenje namažite maslacem.
Poslozite listove lazanja tako da prekrije dno.
Na listove stavite bašamel umak, nadjev i pospite ribancem.
Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke.
PREPORUKA:
Na zadnji sloj lazanja stavite smjesu nadjeva i bašamel umaka i pospite sa puno ribanog sira.
Pecite na 180 stepeni oko 30 min u prethodno zagrijanoj pećnici.
Preuzeto sa: http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar