Kinder Pingvin

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Kolač koji će se svidjeti svima, naročito djeci :)



Sastojci:

Biskvit:
5 jaja
5 jušnih žlica šećera
5 jušnih žlica brašna
2 jušne žlice kakaa
1 prašak za pecivo

Krema:
0,5 l mlijeka
4 jušne žlice gustina
5 jušnih žlica šećera
25 dag margarina
1 vanilin šećer

Glazura:
20 dag čokolade za kuhanje
20 dag margarina



Priprema:

Tijesto:
Žumanjke i šecer pjenasto umutiti, dodati brašno izmiješano s pecivom i snijeg od bjelanjaka. Manji četvrtasti lim (30 x 23) obložiti papirom za pečenje, uliti tijesto i staviti peci u zagrijanu pećnicu na 180 st.C.

Krema:
Gustin promiješati sa malo hladnog mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati, dodati razmuceno brašno te kuhati uz miješanje dok se krema ne zgusne. Kremu ohladiti pa dodati dobro umućen margarin sa vanilin šecerom. Odvojiti tri žlice dobivene kreme.

Glazura:
Margarin i čokoladu rastopiti pa podijeliti na dva dijela.



Slaganje:

Biskvit prerezati na dvije polovice.

Na donju polovicu premazati polovinu kreme, poravnati te preliti polovicom čokoladne glazure i staviti u hladnjak da se glazura stegne.

Kad je glazura dovoljno očvrsnula na nju namazati drugu polovicu kreme, pokriti gornjim dijelom biskvita, namazati ga tanko sa tri žlice kreme koju smo ranije odvojili te preliti preostalom čokoladnom glazurom i spremiti u hladnjak.



Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More