Karamel panna cotta

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Panna cotta na tradicionalni način, iz pećnice, s dodatkom bjeljanjaka umjesto želatine. Isplati se potruditi se

Sastojci:

-250 ml svježeg slatkog vrhnja za šlag (s 30-35% m.m.)
-3-4 žlice gotovog karamel umaka
-2 bjeljanjka
-mliječna čokolada i malo mlijeka (za posluživanje)

Priprema:

Karamel umak.

Zagrijte skoro do vrenja slatko vrhnje s karamel umakom da se karamel otopi. Ostavite da se potpuno ohladi.

Ako ne želite praviti posebno karamel, karamelizirajte 3-4 žlice smeđeg šećera i dodajte zagrijano slatko vrhnje, polako kuhajte dok se sav karamelizirini šećer ne otopi, pa ostavite da se ohladi.

Dodajte nastrugane sjemenke vanilije ili pola žličice ekstrakta.

U ohlađeno vrhnje dodajte malo razmućene bjeljanjke (ne mutite ih mikserom već samo malo "razbijte" vilicom ili ručnom pjenjačom). Izmiješajte pjenjačom.

Ulijte smjesu u kalupiće (metalne, keramičke, silikonske) i stavite ih u dublju posudu.

Naspite vode da dopire do 2/3 kalupića.

Stavite u pećnicu zagrijanu na 140°C i pecite 1 i pol sat.

Izvadite iz pećnice i kad se ohladi stavite u hladnjak na par sati.

Prije posluživanja, posudice uronite nakratku u vrelu vodu da panna cottu lakše istresete van (eventualno prođite nožem između panna cotte i stijenke posude).

Otopite mliječnu čokoloadu s malo mlijeka pa poslužite uz ovu panna cottu.

Za malo lakšu verziju, možete umjesto vrhnja koristiti pola vrhnje, a pola mlijeko, okus je naravno bolji i puniji ako se radi samo s vrhnjem.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More