Dvobojna kremšnita

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Kremšnita je česta slastica na našim trpezama, rezana na veće ili manje kocke, s dvjema ili više kora, sa šlagom ili bez šlaga, sa šećernim preljevom ili posipom… Sada je kušajte – dvobojnu.

Sastojci:

-1 pakovanje zamrznutog Lisnatog tijesta   
-2 Kreme za kremšnite   
-1100 ml hladne vode  
-100 g čokolade za kuhanje
 
Za posipavanje:
   
-šećer u prahu

Priprema:

Lisnato tijesto odmrznite i razdijelite na dva dijela.

Oba komada lisnatog tijesta pojedinačno razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (40x31cm).

Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Kore ostavite da se ohlade 20-30 minuta.

U visoku posudu ulijte 550 ml hladne vode do 15 °C.

U vodu uspite sadržaj vrećice Kreme za kremšnite i promiješajte.

Masu miješajte električnom mješalicom srednjom brzinom 5 do 6 minuta.

Postupak ponovite i s drugom kutijom Kreme za kremšnite, a na kraju u nju umiješajte toplu rastopljenu čokoladu da dobijete tamnu kremu.

U tepsiju (veličine 38×22 cm) stavite koru lisnatog tijesta, premažite je svijetlom kremom, na nju nanesite tamnu kremu i poklopite drugom korom tijesta, koju ste prethodno narezali na kocke.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More