Kremšnita je česta slastica na našim trpezama, rezana na veće ili manje kocke, s dvjema ili više kora, sa šlagom ili bez šlaga, sa šećernim preljevom ili posipom… Sada je kušajte – dvobojnu.
Sastojci:
-1 pakovanje zamrznutog Lisnatog tijesta
-2 Kreme za kremšnite
-1100 ml hladne vode
-100 g čokolade za kuhanje
Za posipavanje:
-šećer u prahu
Priprema:
Lisnato tijesto odmrznite i razdijelite na dva dijela.
Oba komada lisnatog tijesta pojedinačno razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (40x31cm).
Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Kore ostavite da se ohlade 20-30 minuta.
U visoku posudu ulijte 550 ml hladne vode do 15 °C.
U vodu uspite sadržaj vrećice Kreme za kremšnite i promiješajte.
Masu miješajte električnom mješalicom srednjom brzinom 5 do 6 minuta.
Postupak ponovite i s drugom kutijom Kreme za kremšnite, a na kraju u nju umiješajte toplu rastopljenu čokoladu da dobijete tamnu kremu.
U tepsiju (veličine 38×22 cm) stavite koru lisnatog tijesta, premažite je svijetlom kremom, na nju nanesite tamnu kremu i poklopite drugom korom tijesta, koju ste prethodno narezali na kocke.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar