Domace krem bananice

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci:

za smesu
600 gr šećera
30 gr (3 kesice) želatina
300 ml vode
1 ekstrat od banane
za preliv
150 gr čokolade
malo putera
malo ulja


Priprema:

1. 600 gr šećera skuvati sa 200ml vode dok se ne rastopi šećer, nekih 4, 5 minuta.
2. u 100ml vode istresti 3 kesice želatina
3. kada se šećer istopi taj sirup nasuti u plastičnu posudu i dodati natopljeni želatin.
4. tu smesu mutiti najmanje 15 minuta, dok ne postane gusta. U to dodati ekstrat od
banane i jos malo promutiti. (mogu se dodati i 2 ekstrata ukoliko želite jači ukus
banane, ja stavljam 2 jer vise volim jači ukus).
5. smesu razliti u uljem podmazan pleh
6. kada se ohladi iseći na kocke i preliti topljenom čokoladom. Kolač se može preliti i pre
sečenja ali ja ga prvo isečem da bude preliven sa svih strana



Izvor:(coolinarika.com)
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More