Čokoladni brownie sa mousse kremom

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

....za sve čokoljupce...


Sastojci

      Brownies:
     160gr tamne čokolade
     100gr maslaca
     2 jaja
     150gr secera
     200ml(1salica) brasna
     2zlice kakaa
      Ljesnjak praline:
     200gr ljesnjaka
     70ml vode
     400gr secera
      Čokoladni mousse:
     300ml vrhnja za slag
     160gr cokolade
     2 zumanjca
     1/2salice(100ml) secera
     1/3salice(75ml) vode


Priprema

Težina:
    Srednje zahtjevno

    1

    Za brownie otopiti maslac i cokoladu pa dodati sve ostale sastojke i dobro umutiti.Staviti u kalup 20x20 oblozen papirom za pecenje pa peci u zagrijanoj pecnici na 160C oko 25-30min.Pecen potpuno ohladiti.
    2

    Za praline pomjesti secer i vodu pa kuhati na laganoj vatri do zuckaste boje oko 10 min.Zatim dodati mljvene przene ljesnjake pa sve izmjesati i staviti u sjeckalicu da se usitni.
    3

    Od vrhnja odvojiti 150ml pa umutiti u cvrsti slag.Ostatak vrhnja malo ugrijati pa preliti preko cokolade da se otopi.Vodu i secer kuhati oko 10 min.pa dodati u umucene zumance polako.Miksati dok se volumen ne udvostruci.Sad pomjesati zumanjce sa cokoladom i ohladiti.Dodati umuceno vrhnje polagano u cokoladu i sve izmjesati.
    4

    Staviti pola mousse kreme

     na brownie pa u debelom sloju posuti ljesnjak pralinama pa ostatak mousse krema pa ljesnjak pralinama.
    5

    Ostaviti najbolje preko noci da se stegne i prije rezanja staviti kratko u zamrzivac za pravilne kocke.

Posluživanje

U mene je lim bio 20x25cm,i smanjila sam malo mousse kremu.Radila sam sa 240 ml vrhnja 120 gr cokolade i secera oko 1 ml i vode 0,5ml i 2 zumanjka.

izvor : http://www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More