ČAŠICA SVAKO JUTRO: Sirup koji uklanja masnoću iz krvi

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

Limun i peršun se kuvaju dva-tri sata i pije se svako jutro na prazan stomak.

S povišenom masnoćom u krvi ili holesterolom mnogo ljudi se bori u savremenom svetu zbog brzog načina života, ali i zbog genetske predispozicije. Normalan nivo holesterola je između 4,60 i 6,20 mmol/L. Ovaj sirup se pokazao vrlo efikasan u skidanju povišenog holesterola.



Kako napraviti sirup za skidanje masnoće u krvi

Potrebni sastojci:

    1 kg limuna
    5-6 vezica peršuna
    3 l vode
    1 kesica sode bikarbone


Limun oprati najpre u hladnoj vodi, zatim ga potopiti u toplu vodu i sipati kesicu sode bikarbone.

Ostaviti tako da odstoji oko sat vremena.


Peršun zajedno sa stabljikom iseckati na sitnije komadiće.

Limun zajedno sa korom sitno iseckati.

Peršun i limun staviti u šerpu i naliti tri litre vode.

Kuvati na tihoj vatri dok se ne ukuva, od 2 do 3 sata. Kada je skuvano, ocediti.

Trebalo bi od prilike da dobijete 1,5 l sirupa.

Pije se svako jutro, na prazan stomak, mera je jedna puna čašica za rakiju.

Mera je dovoljna za 15 dana, ako se pije svako jutro.
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More