Sastojci:
-450 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
-450 ml mlijeka
-2 žlice šljivovice
-1 žličica naribane limunove korice
-2 Vanilin šećera
-2 žumanca
-½ žličice šećera
-20 g svježeg kvasca
-70 g margarina
-ulje za prženje
Za posipavanje:
-1 žlica šećera u prahu
Priprema:
Kvasac razmutite s oko 50 ml toplog mlijeka, dodajte šećer i ostavite neka se diže nekoliko minuta.
Brašno pomiješajte s rastopljenim margarinom, vanilin šećerom, limunovom koricom, rakijom, kvascem i žumancima.
Uz dodavanje preostalog toplog mlijeka izradite glatko tijesto i ostavite ga stajati oko 15 minuta.
Smjesu za uštipke lagano promiješajte, a zatim malom žličicom vadite pripremljeno tijesto i stavljajte ga u zagrijano ulje.
Uštipke pržite na srednje jakoj vatri do zlatno žute boje.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar