Uskršnji kolač s nadjevom

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci:
Tijesto 1:
3 jaja,
3 žlice šećera,
3 žlice glatkog brašna,
malo ruma,
Tijesto 2:
3 jaja,
3 žlice šećeram,
3 žlice glatkog brašna,
1 žlica kakaa,
Nadjev od maslaca:
0,2 L mlijeka,
2 žlice praška za puding od vanilije,
1 vanilin šećer,
150 g maslaca,
150 g šećera u prahu,
100 g kandiranog voća,
Nadjev od kokosa:
150 g kokosa,
150 g šećera u prahu,
0,075 L mlijeka,
malo soka od limuna,
70 g grožđica,
Glazura:
100 g čokolade,
100 g maslaca,

Priprema tijesta 1 :
Jaje sa šećerom miješati sve dok se masa ne udvostruči , dodati brašno i ispeći u limu obloženom papirom za pečenje.

Priprema tijesta 2 .
drugo tijesto pripremiti kao i prvo samo što se dodaje žlica kakaa.

Priprema:
Obje pečene kore ostaviti da se ohlade, za to vrijeme pripremiti nadjev i kalup za srneći hrbat i početi s oblikovanjem. Kore namjestiti tako da se po širini mogu stavljati u pripremljeni kalup. Tamnu koru namazati nadjevom od maslaca i staviti u kalup. Preko nje staviti svijetlu koru poprskanu rumom i premazati je nadjevom od kokosa. Viseće krajeve prebaciti na lijevu stranu i cijeli kolač na trenutak pritisnuti kako bi se oblikovao tunel a zatim kalup okrenuti i istresti sadržaj. Kolač preliti čokoladnom glazurom i opstaviti da se stvrdne.
Priprema nadjeva od maslaca:
Skuhati gustu kremu od mlijeka s vanilion šećerom i praškom za puding od vanilije. Uz povremeno miješanje ostaviti da se ohladi. Pjenasto izmješati maslac i šećer u prahu postupno dodati u ohlađenu kremu i sitno sjeckano kandirano voće.
Priprema nadjeva od kokosa:
/>Kokos popariti vrućim mlijekom, dodati šećer, limunov sok i miješati dok ne dobijemo kašastu masu. Na kraju u nadjev dodati sjeckane grožđioce. Ako je kokos oštar samljeti ga strojem za meso.
Priprema glazure:
Maslac otopiti dodati izlomljenu čokoladu i miješati dok smjesa ne postane glatka.

Recept preuzet sa: dobar-recept.blogspot.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More