Tulumbe

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
 Sastojci:

    500 ml.mlijeka
    250 ml.vode
    5 jaja
    5 kašika šecera
    5 kašika ulja
    malo soli na vrhu noža
    1 prašak za pecivo
    500 gr.brašna

Agda (zaljev):

    1kg.šecera
    500 ml.vode
    limun isjecen na tanko
    (Agdu skuhati i ostaviti da se ohladi)

Priprema:
Mlijeko ,vodu,šecer, ulje, so prokuhati i skinuti sa vatre. Dodati brašno pomješano sa praškom za pecivo. Dobro izmješati i ostaviti da se ohladi. Kada se smjesa ohladila dodavati lagano jedno po jedno jaje i mutiti mikserom lagano. Poslije smjesu stavljati u kalup i praviti tulumbe. Ulje treba biti zagrijano ali ne previše,pecene tulumbe stavljati u ohlađenu agdu.

Izvor: (namirnice.ba).
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More