SUDOPER OCISCEN ZA 10 MINUTA !

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sudoper možete čistiti s kupovnim sredstvima za čišćenje, što većina od nas i radi. U naše vrijeme industrija nam nudi širok izbor sredstava za pranje i čišćenje. I mi biramo – neke po mirisu, neke po cijeni, a neke iz drugih razloga.

Ja, naprimer, biram po kriterijumu – bezbjednost-kvalitet. I nije teško pogoditi da ovaj kriterijum zahtijeva i veće troškove. Ali rijetko ko razmišlja o ekološkim svojstvima deterdženta i njihovom uticaju na našu kožu i na okolinu..

Ali, sa ovim jednostavnim, prirodnim i veoma efikasnim receptom možete očistiti svoju sudoperu i dovesti je do perfektnog sjaja za samo desetak minuta sa sredstvima koja svaka domaćica ima u svojoj kuhinji na dohvat ruke. Ovu proceduru dovoljno je da odradite samo jednom nedeljno i uživate u sjaju i čistoće vašeg sudopera. Sigurna sam da je većini od vas ovaj recept poznat.

Biće vam potrebno nekoliko kesica limuntusa i sode bikarbone.

    Nakvasite je toplom vodom i pospite limuntus po sudopru.
    Od gore, na limuntus naspite sodu bilarbonu (primjetićete malu hemijsku reakciju u smislu pjenušanja).
    Ostavite je tako na desetak-petnaestak minuta i idite da odgledate svoju omiljenu seriju ili da zavirite u internet :)
    Sada uzmite sunđer i toplom vodom operite svoj sudoper. Iznenadićete se koliko je postala čistija i sjajnija za tako kratko vreme, bez naslaga kamenca i fleka. Obrišite je suhom krpom.



preuzeto : Neum-Bih.com

Kao što vidite na slici, naša je malo izgrebana, jer smo je ranije, po našem neznanju, par puta “oribali” sa žicom. Ni slučajno nemojte upotrebljavati abrazivna sredstva za čišćenje sudopera.

Ako želite da dovedete svoj sudoper do perfektnog sjaja, poprskajte je sa sredstvom za brisanje prozora i prebrišite sa suhom krpom.

Savjet plus: Ako je odvod vašeg sudopera začepljen, naspite u njega 100 gr sode bikarbone i 100 gr limuntusa. Tankim mlazom naspite toplu vodu, otprilike 200 ml. Soda sa limuntusom izaziva hemijsku reakciju i počeće da djeluje. Takva smjesa će rastvoriti sitne dijelove hrane i masnoću. Soda bikarbona i limuntus je jednostavno, narodno, sredstvo, koje je spasilo više hiljade sudopera i lavaboa u kupatilu.
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More