Sastojci:
pakovanje kora za pitu
Fil 1:
5 jabuka
1 limun
200 g šećera
2 vanil šećera
Fil 2:
200g mlevenih oraha
saft od prvog fila
Za preliv:
čaša vode
3 kašike šećera
prstohvat cimeta
I još:
150g otopljenog margarina
Priprema:
Jabuke oljuštiti, pa izrendati. Iscediti limun, pa preliti jabuka. Dodati šećer i vanilu. Sve promešati i ostaviti pet minuta da pusti sok.
Uzeti jednu koru pa staviti tri kašike jabuka sa što manje safta koje su pustile. Urolati, pa saviti u pužić. Tako utrošiti sve jabuke, a u saft koji je ostao dodati mlevene orahe.
Ostale kore urolati sa ovim filom. Sve lepo složiti u pleh, pa preliti margarinom.
Ispeći u rerni, pa kad je pečeno, preliti sa hladnim, prethodno skuvanim redjim sirupom. Ostaviti da se ohladi i upije sirup.
Izvor:(kuvajmo-blogovski.com)
0 komentari:
Objavi komentar