RECEPT KOJI UVIJEK USPIJEVA: Palačinke

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest


Mekane i pjenaste  palačinke teško je postići ukoliko nemate dobru tavu i dobar recept. Mi vam donosimo recept koji je jednostavan i nakon kojeg nećete tražiti bolji.

Sastojci

    3 jaja
    250g brašna (pola glatkog i pola oštrog)
     350 ml mlijeka
     1 dcl mineralne vode
    malo soli
    2 žličice ulja
    pola žličice ruma

Priprema
1. Pjenasto umutite cijela jaja, izmiješajte dok ne dobijete gustu homogenu smjesu, ulijte ulje pa mlijeko i izmiješajte.

2. Potom uz neprestano miješanje pjenjačom sipajte brašno dok ne potrošite zadanu mjericu, dodajte prstohvat soli i malo ruma tek toliko da smjesa dobije aromu, a još važnije da spriječite upijanje ulja.

3. Ukoliko vam se smjesa čini gusta razrijedite je mineralnom vodom.



izvor : http://www.receptinadlanu.com/
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More