Sastojci:
-6 - 8 tikvica
-2 glavice crnog luka
-1/2 kg mlevenog mesa
-3 čena belog luka
-1 jaje
-1 šoljica pirinča (skuvanog)
Za bešamel:
-1 i 1/2 kašika brašna, malo ulja
-1/2 l mleka
-5 čaša kiselog mleka
-malo mirođije
-začini (so, biber, vegeta)
-150 gr gaude
Priprema:
Mleveno meso propržiti sa crnim lukom i začiniti. Kad se prohladi, dodati obaren pirinač, beli luk i jaje.
Tikvice oljuštiti (ako su mlade, samo ih dobro oprati i ostaviti sa korom) i izdubiti im sredinu.
Blago posoliti svaku tikvicu, pa ih puniti filom.
Napraviti bešamel sos (na malo ulja propržiti brašno, ali paziti da ne potamni, pa naliti mleko, i ostaviti da provri). Začiniti po ukusu i kuvati ga 5 minuta, pa ostaviti da se prohladi.
Tikvice složiti u vatrostalni sud, pa ih preliti bešamel sosom. Između tikvica , u sos dodati malo sredine tikvica, koja je ostala kad smo ih izdubili.
Posuti mirođijom.
Gaudu (ili neki drugi sir) izrendati, pa posuti preko tikvica.
Staviti u rernu i zapeći na oko 180 stepeni, oko 30 minuta. Servirati sa kiselim mlekom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar