Čokoladni kolač bez brašna koji se ne peče

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

Poslastica i koja se može složiti za pet minuta, a pri tome ćete upotrijebiti samo tri osnovna sastojka te malo soli i malo maslaca.

Sastojci

     225 grama tamne čokolade (70% kakaa)
    225 grama slatke pavlake
     1/4 kašičice soli
     kakao
        maslac za podmazivanje pleha

Priprema

Podmažite pleh sa malo maslaca, a zatim ga prekrijte papirom za pečenje tako da pređe preko rubova pleha. Rastopite čokoladu na laganoj vatri. U drugom plehu srednje veličine, ugrijte slatku pavlaku na laganoj temperaturi. Kada se pavlaka dobro zagrije (vrela na dodir) skinite je sa ringle i ubacite so. Promiješajte.

Ubacite čokoladu u pavlaku i lagano miješajte, sve dok se svi sastojci potpuno ne sjedine. Sjedinjenu smjesu prebacite u pripremljeni pleh, pokrijte plastičnom folijom i dobro ohladite.

Kada je kolač ohlađen, izvadite ga iz pleha i pustite da odstoji desetak minuta na sobnoj temperaturi. Nabacite malo kakaoa i isijecite.
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More