Sastojci
Biskvit:
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
3 žlice mlake vode
3 žlice ulja
1vrećica praška za pecivo
Krema:
2 vrećice pudinga od vanilije
2 vrećice nugat pudinga
250 g šećera
1 l mlijeka
250 g margarina
Glazura:
250 ml vrhnja za šlag
100 g čokolade za kuhanje
Priprema
Težina:
Jednostavno
Biskvit:
Izmiješati sastojke i peći na 180° 20 min. Hladan biskvit prerezati na pola.
Krema:
Izmiješati pudinge sa šećerom i par žlica mlijeka, te preostalo mlijeko staviti na vatru. U vruće mlijeko dodati pudinge i miješati dok se ne zgusne. U hladno dodati margarin. Staviti polovinu tijesta natopljenu mlijekom, kremu,drugo natopljeno tijesto, krema i glazura.
Glazura:
Na vatru staviti vrhnje i dodati čokoladu, miješati dok se čokolada potpuno ne otopi, te preliti po kolaču.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar