Posne krofne

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci:

-250 ml mlake vode
-40 gr svežeg kvasca
-500 gr brašna
-50 gr biljne masti ili margarina
-2 kašike šećera
-šećer u prahu
-2 vanil šećera u prahu

Priprema:
U mlaku vodu staviti kašičicu šećera, izmrvljen kvasac i kašičicu brašna.

Ostaviti da kvasac nadođe.

Sjediniti mast i šećer, zatim dodati vodu sa nadošlim kvascem i brašnom zamesiti testo.

Ostaviti da testo nadođe zatim raditi krofne po vašem uobičajenom načinu
 
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More