Pierogi

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci:

½ kg brašna
1 jaje
300 ml mlake vode
so

FIL:
3 kuhana krompira
150 gr krem sira
Sos:
1 luk
3 kašike ulja
1 kašika brašna
250 ml mlijeka
so, biber


Način pripreme:

Od brašna, soli, vode i jajeta umijesite glatko tijesto i ostavite da odstoji.
Krompir ogulite, izrežite i kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša.
Krompir zgnječite pa dodajte krem sir i posolite.
Tijesto razvucite na pobrašnjenoj podlozi i režite krugove od oko 6cm.
U svaki krug staviti fil pa dobro zatvoriti.
Kuhati desetak minuta u slanoj ključaloj vodi pa ocijediti.
Na ulju popržite sitno sjeckani luk, dodajte brašno pa mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne.
Posolite, pobiberite i pospite po pierogijima.

Izvor:(domacica.com)
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More