Slovaci neće kao većina svijeta krumpir jednostavno ispržiti u pomfrit ili izgnječiti u pire, nego od njega prirediti maštovita jela. František Janata ekipi Vegetine kuhinje otkrio je i recept za krumpirove palačinke.
Sastojci:
-1 kg krumpira
-200 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550
-200 ml mlijeka
-100 ml Prirodne mineralne vode Studenac
-2 jaja
-250 g polutrajne salame – šunkerice
-2 češnja češnjaka
-sol
-peršin
-ulje za pečenje
-1 žlica Vegete
Priprema:
Krumpir ogulite, sitno naribajte i ocijedite.
Dodajte brašno, mlijeko i salamu koju ste narezali na sitne rezance.
U to umiješajte razmućena jaja, malo soli, papar, nasjeckani peršin, izgnječeni češnjak i Vegetu.
Na kraju dodajte mineralnu vodu.
U tavi zagrijte malo ulja i ravnomjerno u obliku palačinka rasporedite pripremljenu smjesu.
Palačinke pecite s obiju strana dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar