Palačinke od krumpira na način mlade domaćice

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Slovaci neće kao većina svijeta krumpir jednostavno ispržiti u pomfrit ili izgnječiti u pire, nego od njega prirediti maštovita jela. František Janata ekipi Vegetine kuhinje otkrio je i recept za krumpirove palačinke.

Sastojci:

-1 kg krumpira
-200 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550
-200 ml mlijeka
-100 ml Prirodne mineralne vode Studenac
-2 jaja
-250 g polutrajne salame – šunkerice
-2 češnja češnjaka
-sol
-peršin
-ulje za pečenje
-1 žlica Vegete

Priprema:

Krumpir ogulite, sitno naribajte i ocijedite.

Dodajte brašno, mlijeko i salamu koju ste narezali na sitne rezance.

U to umiješajte razmućena jaja, malo soli, papar, nasjeckani peršin, izgnječeni češnjak i Vegetu.

Na kraju dodajte mineralnu vodu.

U tavi zagrijte malo ulja i ravnomjerno u obliku palačinka rasporedite pripremljenu smjesu.

Palačinke pecite s obiju strana dok ne dobiju zlatnožutu boju.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More