OTOPITE MASNE NASLAGE BANANOM!DA DOBRO STE PROCITALI! -NA OVAJ NACIN …

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
 Banane su prilično neopravdano optužene kao voće koje bi trebalo izbjegavati kako bi se izgubile kile, štoviše, one su glavni sastojak dijetalnih napitaka koji ubrzavaju metabolizam i otapadaju masti.
Banane su pune kalija koji uklanja višak vode iz organizma, čak 450 mg po jednom plodu, a uz to imaju prirodne šećere fruktozu, glukozu i saharozu koji su sjajan izvor energije za tijelo. Jedna banana je dosta da se utaži lažna glad koja bi nas inače natjerala na konzumaciju grickalica.


Upravo zato se banane koriste kao baza za dijetalne napitke uz koje idu još i prirodna otapala masti poput špinata, lana i bobičastog voća, a sve nas zajedno opskrbljavaju svim potrebnim mineralima, vitaminima i vlaknima.
Banana s bobičastim voćem priprema se na sljedeći način – uz jednu bananu ide i jedna žlica bobičastog voća, žličica meda, žličica đumbira i pola šalice mlake vode.
Banana sa špinatom je sjajna za utaživanje gladi zbog vlakana u oba glavna sastojka, a uz jednu bananu ide 20 grama svježeg špinata, pola šalice jogurta, trećina šalice zobenih pahuljica i žličica meda.
Uz napitak od lanenih sjemenki masti se ubrzano tope, pa banani dodajte 2 žličice lanenih sjemenki, 2 žličice sirutke i jednu naranču.
Svi ovi napitci pripremaju se u blenderu, lako i jednostavno, a najbolje ih je konzumirati ujutro umjesto doručka.
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More