Sasvim jednostavna, nepečena, osvježavajuća...
Sastojci:
-200 g mljevenog keksa (petit, speculaas, digestive.)
-100 g otopljenog maslaca
-500 g krem sira (ili svježeg)
-6 žlica orange curda
-1 žlica šećera u prahu
-1 žličica ekstrakta naranče
-1 vrećica (10 g) mljevene želatine (+ 5 žlica vode)
Priprema:
Za početak vam treba orange curd iz ovog recepta (ili neki po vašem izboru), tako da njega prvo napravite (može i dan-dva ranije).
Kekse pomiješajte s otopljenim maslacem i utapkajte na dno kalupa promjera 18 cm. Odložite u hladnjak dok pripremite kremu od sira.
Želatinu namočite s 5 žlica vode i ostavite da nabubri. Za to vrijeme kratko izmiksajte sir (ako koristite svježi sir, miksajte malo duže da dobijete što glađu strukturu).
Siru dodajte orange curd, ekstrakt naranče i šećer u prahu i opet kratko izmiksajte.
Nabubrenu želatinu zagrijte na laganoj vatri (samo dok se ne otopi, pazite da ne zakuha), a potom umiksajte u smjesu od sira.
Smjesu izlijte preko podloge od keksa i vratite u hladnjak da se ohladi i stegne, nekoliko sati ili preko noći. Prije posluživanja prošarajte s par žlica orange curda.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar