Miješana salata za zimu - ili preljev za sve vrste zimnice

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
 nešto jako jednostavno, ukusno i nakon dan – dva može se jesti

Sastojci:

Zimnica
 
-paprika zelena, crvena i žuta
-mrkva
-crveni luk
-karfiol
-krastavci
-zelena rajčica
-svježi kupus 

PRELJEV:
 
-1/2 L alkoholnog octa
-2 L hladne vode
-20 dkg šećera
-20 dkg soli
-papar u zrnu
-korijandar u zrnu

Priprema:

Namjerno nisam pisala količine jer svatko stavlja prema želji, što više voli ili može sve podjednako.

Sve sastojke usitniti nožićem:

Mrkvu i krastavce na kolutiće
Papriku, kupus i luk na rezance debljine 3-5 mm
Luk i rajčicu na šnitice
Karfiol na sitne cvjetiće

U međuvremenu staviti da provrije ocat u koji smo dodali vodu, šećer, sol, papar i korijander u zrnu.

Povrće slagati u staklenke i dobro ga nabiti.

Sve preliti sa vrelim preljevom.

Tko želi može na vrh posuti par zrnaca konzervansa (ja stavim da duže ostane), a tko ne voli konzervans neka proba sa dunstanjem (ja još nisam tako radila salatu)

Rado prihvaćam savjet

U svaku flašicu dodati 3-4 zrna papra, par zrna korijandra i dobro zatvoriti.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More