Sastojci:
Kore:
-9 belanaca
-300 g. šećera
-1 kasika sirčeta(ili 1 kašićica Creme of tartar).
I Fil:
-9 zumanaca
-1 puding od vanilije
-3 vanilin šećera(po zelji 1 burbin vanilija)
-4 kašike brašna
-7 kašika šećera
-1/2 l. mleka
-250 g. margarina(ili maslaca).
II Fil:
-4 dl. slatke pavlake ili 200 g.slaga u prahu(i mleka oko 3,5 dl.hladnog da se šlag umuti)
Voćni deo:
-oko 400-500 g. jagoda(ili dr.voća svežeg).
Dekoracija:
- šlag ili sllatka pavlaka.
Priprema:
Izmutite belanca u čvrst sneg, dodavati postepeno šećer i sve dobro umutite.
Na kraju umešajte sirće ili Crem of tartar.
Rernu zagrejte na 150c.
Veliki crni pleh(lim)od rerne oblozite papirom za pečenje i ravnomerno rasporedite masu.
Sušite 1 h.
Peci na 150C. oko 1h.da dobije kora zlatnu boju.
Ohlađenu koru preseči na 3 jednaka dela.
Lagano odvojite kore ako su semalo zalepile i ostavite sa strane dok pripremite fil.
Mleko(4 dl.)stavite na sporet da provri.
Posebno umutite ostale sastojke,zumanca,šećer,brašno,vanilu,i prašak za puding,da nema grudvica i kada provri mleko masu lagano sipajte i mešajte brzim pokretima pomocu žicom za mučenje.
Kada se zgusne sklonite,masu prerucite u plastičnu posudu i ohladite.
U hladno dodajte margarin sitno isećen na kockice i sve dobro umutite.
Slatku pavlaku dobro umutite u čvrsti slag.
Ja sam koristila šlag u prahu umučen sa hladnim mlekom.
Jagode sitno iseckajte
(Mozete staviti i više ili manje,kako više volite,po ukusu).
Redajte:
Kora-krema-seckane jagode-šlag,
kora-krema-seckane jagode-šlag,
kora-krema-šlag.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar