Hrskav pečen krompir

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
 Potrebno je:

    celi krompiri približno iste veličine
    puter
    maslinovo i suncokretovo ulje
    so


Zagrejati rernu na 220 C.
Krompir oprati i zaseći svaki do 2/3, znači nikako do kraja. Možda malo u početku predstavlja problem dok se ruka ne navikne dokle nožem valja napraviti rezovi, ali vrlo brzo se i ta veština savlada. Zasečete kao na slici, rez jedan do drugog, mada se oni tek u toku pečenja razlistaju ovako.
U plehu u kome će se peći stavite malo putera, zbog ukusa i oba ulja, ne previše, ali da lepo pokrije dno, a lako ćete dodati još. Blago zagrejte da se puter otopi u već vrućoj rerni (pažljivo da ne gore ulja i puter). Zatim dodati krompir, ređati jedan pored drugog sa rasečenim delovima na gore i onda svaki nalivati vrućom masnoćom. Posoliti. U toku pečenja nalivati više puta dok ne dobiju zlatnu krskavu koricu.
Čim su pečeni iscediti višak masnoće da ne bi upili još više nego što su do tada.
Služiti tople.
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More