Bijeli čupavci

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci:

Za biskvit:

-3 jaja
-50 g šećera
-100 ml ulja
-100 ml mlijeka
-150 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
-½ vrećice Prašak za pecivo Dolcela
-1 Vanilin šećer Dolcela

Za kremu:

-200 ml mlijeka
-200 g bijele čokolade
-150 g maslaca
-2 žlice pina colade (ili nekog drugog likera od kokosa)
-120 g kokosovog brašna
-100 g listića badema

Priprema:

Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte.

Dodajte ulje, mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo i vanilin šećerom.

Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Smjesu izlijte u namašćenu i brašnom posipanu tepsiju i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.

Ohlađeni biskvit narežite na kockice.

Mlijeko i čokoladu natrganu na kockice zagrijte.

Kad se otopi dodajte maslac i zagrijte do vrenja.

Maknite s vatre i dodajte pina coladu.

Biskvit umočite u rastopljenu čokoladu i uvaljajte u smjesu kokosova brašna i listića badema.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
  
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More