Bijela krokant torta

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci:

Za biskvit:   

-5 jaja
-prstohvat soli
-100 g šećera
-2 žlice Gussnela
-2 žlice kakaa (25 g)
-1 Prašak za pecivo
-80 g maslaca
-par kapi arome lješnjaka ili 1 žlica likera od lješnjaka
-100 g lješnjaka
 
Za kremu:
  
-80 g Gussnela
-70 g šećera
-700 ml mlijeka
-100 g Lino lade milk
-par kapi arome lješnjaka ili 1 žlica likera od lješnjaka
-200 ml vrhnja za šlag
 
Za krokant:
    
-50 g šećera
-50 g lješnjaka

Priprema:

Lješnjake stavite na lim i pecite na 180 °C 8-10 minuta.

Zatim ih istresite u čistu krpu i dobro protrljajte da se skine kožica.

Za biskvit:

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i umiješajte prstohvat soli.

Žumanjke i šećer izmiješajte u pjenastu smjesu.

Dodajte prosijan Gussnel pomiješan s kakaom i praškom za pecivo.

Izmiješajte i dodajte otopljeni maslac, aromu lješnjaka i mljevene lješnjake.

Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Smjesu izlijte u kalup za torte (Ø22 cm) namašćen ili obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 30-35 minuta. Biskvit pustite da se malo ohladi, zatim skinite okvir kalupa i prerežite na pola.

Za kremu:

Gussnel i šećer izmiješajte, dodajte 8 žlica mlijeka i izmiješajte.

Preostalo mlijeko zagrijte, umiješajte Lino ladu milk i aromu lješnjaka da se otopi. Kad mlijeko zavrije, dodajte pripremljen Gussnel i kuhajte uz miješanje par minuta.

Kremu izlijte u zdjelu i prekrijte prianjajućom folijom te ostavite da se ohladi.

Slatko vrhnje istucite u šlag i izmiješajte s ohlađenom kremom.

Na tanjur za torte stavite prvu koru biskvita i premažite je polovinom kreme.

Poklopite s drugom korom i premažite cijelu tortu ostatkom kreme. Tortu stavite u hladnjak na par sati.

Za krokant:

Šećer stavite u manju posudu na laganu vatru. Kad se počne karamelizirati, dodajte lješnjake i miješajte par minuta (dok se šećer ne zalijepi za lješnjake).

Istresite ih na papir za pečenje i ostavite da se ohlade.

Zatim ih sameljite na krupnije komade.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More