Mađarica

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

Sastojci za kore:

-500 g glatkog brašna

-50 g masti (ili margarina)

-200 g šećera

-1 jaje

-2 dl kiselog vrhnja

-1/2 praška za pecivo



Priprema kora:

Prašak za pecivo prosijte zajedno s brašnom. U brašno utrljajte mast. Dodajte šećer, jaje i kiselo vrhnje. Umijesite tijesto i podijelite ga na 5-7 dijelova (ovisno o veličini pleha). Svaki od dijelova razvaljajte na približno 30x30 cm. Kad je razvaljano, tijesto namotajte na valjak i prenesite na površinu na kojoj će se peći. Peče se na obrnutoj strani pleha. Površinu na kojoj se kore peku treba pobrašniti. Pecite na 200 stupnjeva 4 minute svaku koru.
Sastojci za kremu:

-150 g kristal šećera

-0,6 l mlijeka

-70 g pšeničnog brašna

-125 g margarina

-1 velika vrhom puna žlica kakaa (10 g)

-1 velika vrhom puna žlica čokolade u prahu (10 g)
Priprema kreme:

U malo mlijeka razmutite brašno, šećer, kakao i čokoladu. Preostalo mlijeko zagrijte dok ne zakipi i potom ukuhajte smjesu. Uz miješanje kuhajte oko 10 minuta dok se krema ne zgusne. U vruću kremu dodajte margarin. Rasporediti na kore vruće. Gornju koru premazati čokoladom.
Glazura:

Ovisno o količini rastopite čokoladu na pari i prelijte gotov kolač.

Preuzeo sa: idealna.ba
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More