Fina i jednostavna torta,kremasta i čokoladna,s dvije kreme jedna se radi s čokoladnim mlijekom i čokoladom,a druga ganache krema,torta je gotova za pola sata,keks možete koristiti po želji,ja sam radila s petit-beurre s maslacem
Sastojci
Broj osoba:
8 osoba
sastojci
800g. petit-beurre keksa s okusom maslaca
krema1
800ml. čokoladnog mlijeka
10 žlica šećera
1 vrećica vanilin šećera
250g. maslaca ili margarina za kreme-kolače
200g. tamne čokolade za kuhanje
krema 2
500ml. vrhnja za šlag
250g. tamne čokolade za kuhanje
4 žlice šećera u prahu
4 žličice mljevene burbon-vanilije
Priprema
Vrijeme pripreme:
30 min
Težina:
Jednostavno
krema 1
čokoladno mlijeko,šećer,vanilin šećer,čokolade za kuhanje i maslac stavite na vatru i mješajte smjesu
kada krema zakipi,sklonite s vatre i malo prohladite.
kekse izlomite na veće komade i stavite u veliku posudu,lagano ih prelijte s malo prohlađenom čokoladnom kremom.uzmite dvije drvene kuhinjske žlice,pa sve izmješajte.
smjesu istresite u pleh-25x35cm.-ja sam koristila okrugli za tortu-28cm.tortu poravnajte i neka se malo prohladi-15. minuta.
u međuvremenu vi pripremite
krema 2
u posudu uspite vrhnje za šlag,neka kuha do vrenja,uz stalno mješanje,prelijte preko izlomljene čokolade i mješajte sve dok se ne istopi cijela čokolada.
gotovu ganache-kremu lagano prelijte preko pripremljene torte.ohladite je prvo na sobnoj temperaturi,pa je tek onda stavite u frižider.
drugi dan je spremna za posluživanje.
Posluživanje
možete je raditi i s bijelom čokoladom,ako više volite,s tim da prvu kremu radite s običnim mlijekom i dodate bijelu čokoladu,isto tako i ganache-kremu dodate bijele čokolade..
petit-beurre keks možete zamijeniti s plazmom,albert keksom,sport ili sl.
izvor : http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar