Stracciatella torta

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

Pjenasta delicija zbog koje ćete biti na oblaku…

Sastojci:


kora

8 bjelanjaka

8 žlica šećera

8 žlica brašna

1/2 praška za pecivo


fil

1/2 l mlijeka

8 žumanjaka

2 želatine

1/2 l slatkog vrhnja

100 g krupno ribane čokolade za

kuhanje

150g šećera


Priprema:


1. Za koru izmutiti bjelanjke sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo te peći u

podmazanom plehu 30 min na 200 stupnjeva.

2. Kad je kora pečena preliti je s 1dcl vrelog mlijeka i pustiti da se hladi

3. Za fil namočiti 2 želatine u malo hladne vode

4. 1/2 l mlijeka zakuhati, a žumanjke i šećer pjenasto izmutiti te preliti s vrelim miljekom

i ne dopustiti da zakuha nego malo držati na vatri da se jaja skuhaju

5. S tim vrelim preliti želatinu i pustiti da se ohladi (da bude mlako)

6. Izmutiti 1/2l vrhnja u šlag, te dodati u šlag smjesu od želatine, jaja i mlijeka, dodati

krupno ribanu čokoladu

7. Preliti koru tom smjesom te kolač staviti u frižider na par sati da se stisne.


(coolinarika.com)
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More