Potrebno je:
500 gr kora za pitu 600 gr očišćenih višanja
Za premazivanje kora:
3 jaja 1 čaša ( čaša od 2 dcl) šećera 1 čaša ulja 1 čaša jogurta 4 kašike griza 1 prašak za pecivo
Sirup:
2 čaše šećera 1 čaša vode 1/2 limuna
Priprema:
Napraviti premaz za kore. Umutiti 3 jaja sa šećerom, dodati ulje, jogurt, griz i prašak za pecivo. Uzeti što tanje kore za pitu. U pakovanju bude 25 tankih kora. Uzeti 1 koru premazati sa 2 kašike premaza, staviti 2 koru, premaz i tako premazati 4 kore stavljati jednu na drugu. Preko 4 kore staviti višnje i napraviti rolat koji stavimo na podmazan pleh. Tako uradimo sa svim korama i masom za premaz. Izadje 5 rolata. Preostalim premazom premazati složene rolate. Ako u pakovanju bude manje od 25 kora, broj koji bude kora podeliti na 5 delova da izadje 5 rolata. Tada umesto 2 kašike premaza stavljati 3 kašike). Pitu peći na 180 stepeni 30 minuta. Ohladiti pitu iseći na parčad i uspravo ih poredjati u posudu. Napraviti sirup. U posudu staviti šećer i vodu i kuvati od kad provri 5 minuta. Pred kraj dodati sok od 1/2 limuna. Hladnim sirupom preliti parčad pite poredjane uspravno. Ostaviti da pita upije sirup.
Preuzeto sa: daninakuhinja.blogspot.com
0 komentari:
Objavi komentar