Poslastica od čokolade s rižom

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest


Predstavljamo kolač koji vas neće postidjeti u bilo kojoj prilici.


Sastojci:


Biskvit:


     6 bjelanjaka

     10 dag šećera

     10 dag kok

     1 žlica brašna

     1 žlca octa


Krema:

     6 žutanjka

     10 dag šećera

     20 dag margarina

     30 dag čokolade s rižom

     400 ml slatkog vrhnja

Priprema:


1 Pripremamo biskvit na način da istučemo bjelanjke sa šećerom. Dodajemo kokos, brašno, ocat i lagano izmiješamo mikserom.

 Smjesu ulijemo u tepsiju obloženu pek papirom i pečemo na 180° 15-tak minuta.

2 Žutanjke sa šećerom miksamo na pari. Kad se dovoljno zgusne dodajemo margarin i miješamo mikserom. Na kraju u kremu ulijemo čokoladu s rižom koju smo prethodno otopili i dobro promiješamo. (Pošto je to 30 dag čokolade uzmite duboku posudu i čokoladu kidajte prstima na što sitnije komade - ona se neće otopiti da bude tekuća nego će omekšati jer je s rižom.)

3 Na ohlađeni biskvit mažemo kremu, a na kremu šlag.


Posluživanje


Eto ga! Kolač ostavimo preko noći na hladnome i režemo.


Izvor: coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More