Sastojci:
4 jajeta
1 čaša (od 2 dl) jogurta
1,5 čaša šećera
1 čaša ulja
3 čaše brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike kokosovog brašna
1 pomorandža
2 kašike kakaa
i još: par kašika marmelade od marelice
Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
30 g margarina
malo kokosovog brašna za posipanje
Priprema:
Umutiti jaja i šećer, pa dodati ulje i jogurt. Zatim dodati i brašno, pomiješano sa praškom za pecivo. Dodati cijeđeni sok pola pomorandže, pa sve dobro sjediniti.
Podijeliti na 2 dijela: jedan dio ostaje žut, a u drugi dodati kokosovo brašno, 2 kašike kakaa i sok od pola pomorandže.
Sipati u manji pleh, premazan margarinom i posut brašnom. Kratko peći u pećnici zagrijanoj na 200°C.
Izvaditi, pa preko sipati svijetli dio. Vratiti u pećnicu i peći još nekih 20-tak minuta.
Zagrijati par kašika marmelade, pa gotov biskvit premazati. Na pari otopiti čokoladu, margarin i ulje, pa preliti preko kolača. Posuti sa malo kokosovog brašna. Kad se kolač ohladi, rezati na parčad.
Izvor: http://super-recepti.blogspot.com
0 komentari:
Objavi komentar