Sastojci:
ZA KORU:
6 belanaca,
4 kašike brašna,
6 kašika šećera.
Potrebno još i 100 g nutele,
100 g seckanih lešnika, keks.
ZA FIL:
1 l mleka,
8 kašika gustina,
6 žumanaca,
10 kašika šećera,
1 puding od vanile,
200 g margarina,
3 vanilin šećera,
100 g čokolade za kuvanje.
Priprema:
U mleku skuvajte fil od datih sastojaka (osim čokolade), pa kada se ohladi dodajte margarin i sjedinite. Zatim podelite na dva dela i u jedan dodajte istopljenu čokoladu. Kalup promera 32 cm obložite papirom za pečenja, namažite margarinom i pospite lešnicima. Umutite belanca i šećer, zatim lagano dodajte brašno i sjedinite, pa prelijte po lešnicima. Pecite 15 minuta na 180 C. Kad je gotovo, izvadite i okrenite na stranu gde su lešnici, namažite nutelom i prekrite keksom. Po keksu namažite beli fil pa tamni. Umutite 2,5 dl slatke pavlake i namažite odozgo. Ukrasite krupno mlevenim lešnikom i pre služenja ostavite na par sati u frižider.
izvor : tortee-recepti.blogspot.com
ZA KORU:
6 belanaca,
4 kašike brašna,
6 kašika šećera.
Potrebno još i 100 g nutele,
100 g seckanih lešnika, keks.
ZA FIL:
1 l mleka,
8 kašika gustina,
6 žumanaca,
10 kašika šećera,
1 puding od vanile,
200 g margarina,
3 vanilin šećera,
100 g čokolade za kuvanje.
Priprema:
U mleku skuvajte fil od datih sastojaka (osim čokolade), pa kada se ohladi dodajte margarin i sjedinite. Zatim podelite na dva dela i u jedan dodajte istopljenu čokoladu. Kalup promera 32 cm obložite papirom za pečenja, namažite margarinom i pospite lešnicima. Umutite belanca i šećer, zatim lagano dodajte brašno i sjedinite, pa prelijte po lešnicima. Pecite 15 minuta na 180 C. Kad je gotovo, izvadite i okrenite na stranu gde su lešnici, namažite nutelom i prekrite keksom. Po keksu namažite beli fil pa tamni. Umutite 2,5 dl slatke pavlake i namažite odozgo. Ukrasite krupno mlevenim lešnikom i pre služenja ostavite na par sati u frižider.
izvor : tortee-recepti.blogspot.com
0 komentari:
Objavi komentar