Karamel kolač sa bananama

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Karamel kolač s bananama

Sastojci za koru:

    1 banana

    4 jajeta

    1 šolja brašna

    1 dl ulja

    10 g cimeta

    1 prašak za pecivo

    4 kašike šećera


Za fil:

    300 g šećera

    2 dl slatke pavlake

    150 g margarina

    200 g šlaga

    2,5 dl mleka

    4 banane


Dekoracija:

    50 g čokolade


Priprema:
Kora: Penasto umutiti jaja i šećer. Dodati ulje, brašno, cimet i prašak za pecivo i umutiti mikserom. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom, poslagati po dnu kolutove banane. Preliti ih pripremljenom smesom za koru i peći na 190 stepeni.
Fil: U šerpu sipati 300 g šećera i zagrevati na umerenoj temperaturi, dok se ne karamelizuje. Potom dodati toplu slatku pavlaku i nastaviti sa kuvanjem mešajući, dok karamel ne dobije potrebnu gustinu. Skloniti sa ringle, pa u topao fil dodati margarin. Promešati i ostaviti da se ohladi.
Umutiti šlag sa mlekom, pa dodati polovinu fila od karamele i promešati.
Na kraju pečenu koru premazati filom od karamela i šlaga, poslagati kolutove banana i premazati preostalom karamelom. Posuti rendanom čokoladom.



 (recepti.com)
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More