Sastojci:
WOW čokoladni biskvit
-4 kom jaja
-200 g šećera
-70 g maslaca
-70 g čokolade
-60 ml mlijeka
-60 ml kipuće vode
-1 žličica arome vanilije
-200 g oštrog brašna
-40 g gorkog kakaa
-2 žličice praška za pecivo + prstohvat sode i soli
Za natopiti biskvit
-150 ml mlijeka
-150 ml (+/-) piña colada krem likera (kod mene definitivno +) :-)
Fil od jagoda s maslacem
-700 ml pirea od jagoda
-70 g škrobnog brašna
-100 g šećera
-1 žličica arome vanilije
-70 g maslaca
Kokos vanilin kremica
-500 ml kokosovog mlijeka
-100 ml piña colada krem likera
-4 kom žumanca
-90 g škrobnog brašna
-100 g šećera
-1 kom Dolcela Šlag kreme vanilin (ili Dr.Oetker Paradies creme vanille geschmack) + 100 ml mlijeka!
Priprema:
Prvo kuhamo kremu :
Razmutiti škrobno brašno sa šećerom u piña coladi, dodati pjenasto umućena žumanca. Ugrijati kokosovo mlijeko (ja od litre vode i 250g kokosovog brašna dobijem 900ml predivnog gustog mlijeka) i zakuhati gustu kremu, prebaciti u zdjelu za hlađenje, prekriti površinu kreme prozirnom folijom.
Dok se krema hladi, mutimo biskvit : žumanca umutiti pjenasto sa šećerom, umiješati istopljeni maslac sa čokoladom, dodati mlijeko i kipuću vodu... umiješati preostale sastojke i snijeg od bjelanaca.
Lim za tortu (24cm promjera) obložiti papirom za pečenje, uliti smjesu.
Peći na 175*C, napraviti test čačkalicom.
Ohlađeni biskvit prerezati na 3 jednake kore (odrezati gornji tvrdi dio).
Na laganoj vatri ugrijati pire od jagoda (u manjem dijelu razmutiti škrobno brašno sa šećerom i vanilijom), zakuhati kremicu i umiješati maslac.
Donji dio biskvita staviti na pladanj, postaviti obruč, natopiti ga mješavinom mlijeka i piña colade i premazati toplim filom od jagoda.
Staviti u zamrzivač na kratko da očvrsne, premazati kremom od kokosa i vanilije u koju ste umutili šlag kremu pripremljenu sa 100ml mlijeka (ne više kako piše na vrećici).
Poklopiti drugim biskvitom i nafilati je do kraja.
E sad, ukrasite je po volji! Ja sam rashlađenu tortu prelila glazurom - 100 g čokolade + 4 žlice ulja, dok se stvrdnula maknula sam rastezljivi obruč.
Zagladila tortu špatulicom i okolo zalijepila klasičan čokoladni obruč - čista rastopljena kuvertura premazana po lenti papira za pečenje.
Gore ukrašeno čokoladnom šlag kremom, čoko mrvicama i jagodama u čokoladi.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar