Čokolada, rižine pahuljice….u slatkim trokutićima
Sastojci:
Čokoladna krema crna
-100 g mliječne čokolade
-100 g čokolade za kuhanje
-3 velike žlice čok. namaza (lino lada, nutela…...)
-150 ml slatkog vrhnja (tekućeg)
Čokoladna krema bijela
-100 g mlliječne bijele čokolade
-6 velikih žlica bijelog čokoladnog namaza
-150 ml slatkog vrhnja (tekućeg)
Rižine pahuljice
-100 g bijelih rižinih pahuljica
-100 g čokoladnih rižinih pahuljica
Priprema:
Staviti slatko vrhnje da malo zahuha, zatim dodati ostale sastojke i lagano miješati dok se dobije glatka kremica, tako napraviti i sa bijelom kremom.
Pahuljice čokoladne umiješati u bijelu kremu a bijele pahuljice u tamnu kremu.
Tamnu smjesu staviti u kalup oblozen folijom (prozirnom ili aliminijskom).
Poravnati nekom zlicom ili slicnim i na nju staviti svijetlu smjesu.
Ako nemate trokutasti kalup, moze se koristiti neki drugi uzi kalup.
Pustiti u frižideru da se stvrdne ( bar 2 sata).
Kalup prevrnuti, maknuti foliju i narezati.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar