Hrvatska makovnjača!

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Od makovnjače očekujem obilje maka, te sam od jedan obični recept za makovnjaču,preoblikovala da to i doslovno bude obilje maka.

Sastojci:

Tijesto
 
-1 vrećica suhog kvasca 
-400g brašna mekanog 
-50g šećera 
-2 jaja 
-80g rastopljenog maslaca 
-1/8 litre mlijeka  
-malo soli  
-korica od pola limuna

Nadjev
 
-400g samljevenog maka 
-150g šećera 
-1 vanil šećer 
-4 žlice meda 
-1 dcl mlijeka 
-1 žličica cimeta  
-ribana kora od jednog limuna 
-50 g grožđica

Priprema:

Kvasac i žličicu šećera otopiti u 5 žlica mlakog mlijeka, ostaviti na toplom 15 min.

Brašno prosijte u posudi dodajte sol, jaja šećer preostalo mlijeko rastopljeni maslac i uzdignuti kvasac i dobro izmješajte.

Tijesto pokrijte krpom i ostavite na toplom mjestu 50 min.

Kad se digne podijelite ga na dva dijela. svaki dio posebno stavite na pobrašnjenu dasku i razvučete na debljinu 1/2 cm namažite polovicom nadjeva, zavijte, položite na namašten lim i ostavite još 10 minuta da se diže.

Namažite ih jajetom i pecite u štednjaku na temperaturi od 200¨ 40 min

Nadjev

Izmješajte mak, šećer, vanil šećer, med, cimet i ribanu limunovu koricu.

Mlijeko stavite da prokuha i njime prelijete mak i dobro promiješajte.

Dodajte grožđice i ohladite.


Kad izvadite makovnjaču iz pećnice prekrijte ju navlaženom kuhinjskom krpom i tako nek se ohladi, korica će biti meka i soćnija

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More