Iz nove Podravkine palete proizvoda za naše najmlađe, Juhica pričalica je pogodna za dječicu od 4 i više godina. Čim dijete nauči prva slova pa bilo i to samo jedno slovo ova će mu juhica biti prava zabava jer će uz obrok imati mogućnost učenja novih slova Ovo je pileća juha blagog okusa, bez dodanih pojačivača okusa, bojila i aroma, a upotpunjena je kokošjim mesom, celerom, mrkvom, crvenom paprikom, lukom i rajčicom.
Priprema je vrlo jednostavna: sadržaj vrećice uspite u 1-1,1 l kipuće vode i promiješajte. Kuhajte na laganoj vatri 10 minuta u polupokrivenoj posudi i povremeno promiješajte.
Juhica pričalica je najzabavnija juhica na svijetu J Vjerujte nije samo za dječicu. Juhicu sa slovima obožava i moje dijete od 15 godina. Nikad ne propusti priliku potražiti slova i uz rub tanjura složiti svoje ime i imena svih ukućana. Dogodi se da se juha ohladi ali joj to ne smeta - danas sam joj jednostavno dodala još malo vruće juhe. J
Nakon juhice i učenja novih slova predlažem nagradu u obliku neodoljivih pizzeta.
Pizzete
Sastojci:
Tijesto:
700 g glatkog brašna
1 kockica svježeg kvasca (40 g)
1 žličica šećera
1 žličica soli
400 ml mlake vode
3 žlice maslinovog ulja
Punjenje:
200 g naribane ili nasjeckane šunke
200 g naribane gaude
250 ml pasirane rajčice
1 žličica origana
Po želji dodati: kulen, čajnu, zimsku, tunjevinu, kiselo vrhnje, sir u trokutićima, nasjeckane masline, šampinjone ili neki drugi omiljeni sastojak pizze
Priprema:
U posudu staviti brašno pa u sredini napraviti udubljenje. U njega staviti kvasac, šećer i 100 ml mlake vode (nijansu toplije od temperature mlijeka koje se daje djetetu u bočici.), promiješati uz vrlo malo okolnog brašna pa ostaviti da kvasac naraste. Kad je kvasac postao pjenast, sol posuti po okolnom brašnu, miješati i povremeno dodavati preostalu vodu i maslinovo ulje. Tijesto dobro mijesiti rukama ili mikserom – spiralnim nastavcima.
Ako je tijesto dobro izrađeno puno brže će narasti. Oblikovati kuglu i staviti da odmara 10-12 minuta. Za to vrijeme naribati sir i naribati ili nasjeckati šunku te izmiješati zajedno s pasiranom rajčicom i origanom u zasebnoj posudi.
Naraslo tijesto premijesiti, oblikovati kuglu, malo je stanjiti pa odrezati 8 feta (kao tortu). Svaku fetu oblikovati u kuglu.
Upaliti pećnicu da se grije na 200°C pa krenuti s pripremom pizzeta.
Uzeti 4 kuglice, razvaljati ih u krugove promjera 20 cm. Na svaku polovinu kruga staviti po 2-3 žlice, rasporediti tako da se utroši polovina pripremljene smjese. Osim toga po želji dodati omiljeni sastojak ili u svaku pizzetu dodati različite sastojke J
Preklopiti tako da rub donjeg dijela tijesta viri 1 cm. Pritisnuti i premazati vlažnim prstima spoj tijesta. Preklopiti krajeve donje polovine preko gornjeg ruba, utisnuti i prebaciti sve 4 pizzete na tepsiju. Svaku probosti na nekoliko mjesta viljuškom do dna.
Sve isto ponoviti s preostale 4 kuglice.
Peći 20 minuta na 200°C.
0 komentari:
Objavi komentar