STARINSKI NOVITET

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
 



 Za testo:

    1 kesica kvasca
    300 ml mleka
    5 kašika šećera
    600 g brašna
    1 jaje
    50 g putera
    1 kašičica soli
    1 vanilin šećer
    kora od pola limuna
    3 kašike ulja

Za nadev:

    300 g mlevenih oraha
    250 g šećera
    džem od kajsija




Priprema:

    Kvasac rastopite u malo mleka i dodajte 5 kašika šećera i malo brašna. U posudu za mešanje stavite sve sastojke i dodajte rastopljen kvasac, pa umesite testo. Ostaviti da raste oko sat vremena.
    Naraslo testo podeliti na pet delova.
    Prvi deo rastanjiti na veličinu pleha, pa ga staviti u podmazan pleh. Takvu koru premazati džemom.
    Orahe i šećer pomešati, pa sa par kašika posuti preko džema. Postupak ponoviti još tri puta. Poslednju, petu koru, rastanjiti i staviti u pleh.
    Tako spremljen kolač ostaviti 45 minuta na toplom.
    Zagrejati rernu na 200°C. Probosti kolač na par mesta čačkalicom, pa staviti da se peče. Ako gornja kora prerano potamni, stavite na nju alu foliju i pecite uobičajeno. Treba oko pola sata da bude gotovo.
    Kad se ispeče, ostaviti 5 minuta u otvorenoj rerni , zatim izvaditi, iseći nožem kocke, premazati kolač džemom, posuti orasima i vratiti u toplu, isključenu rernu.




Izvor: www.kuvajmo-blogovski.com




Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More